Bijlmerbajes

De Bijlmerbajes markeerde een belangrijke fase in de geschiedenis van het Nederlandse gevangeniswezen. Voor veel mensen vormde het complex een ongenaakbare klomp beton en de bouw leverde dan ook de nodige protesten op. Tegelijkertijd sloot de ambitie van het gebouw wel aan bij de tijdsgeest van de jaren zestig. De bajes was door het architectenechtpaar Pot-Keegstra ontworpen als humaan gebouw, waarbij de intentie was om naast straffen de gedetineerden ook her op te voeden en voor te bereiden op een succesvolle rentree in de maatschappij.

Bajes Kwartier heeft het vizier op de toekomst gericht. Maar tegelijkertijd zijn we ons zeer bewust van de cultuurhistorische waarde van de iconische Bijlmerbajes. Juist dankzij dit bijzondere verleden krijgt de wijk haar unieke karakter. We behouden dan ook graag wat kan van dit iconische gebouw en gebied en maken de geschiedenis zichtbaar.

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp
Bajes Kwartier Amsterdam

“Bajes Kwartier, groen, gezond, geïnspireerd en gelukkig wonen”

Contactpersonen Bajes Kwartier