Amsterdam

Slechts vijftien fietsminuten van hartje Amsterdam

Dichtbij Station Amsterdam Amstel, de Zuidas en op vijftien fietsminuten van de binnenstad is Bajes Kwartier een prachtige plek om te wonen. Gezinnen die in de stad willen blijven, maar wel ruimte zoeken, high potentials die werken op de Zuidas en op het Sciencepark, jonge creatieven die een inspirerende plek zoeken en Amsterdammers die echt duurzaam willen leven, vinden hier straks een plek. Naast nog veel meer andere karakters. Die één ding gemeen hebben: ze willen wonen in een echte stadswijk, op een plek met veel meer dan alleen huizen. Op een plek die bruist. Ontdek zelf wat Bajes Kwartier jou te bieden heeft.

Bijlmer Bajes

De Bijlmerbajes markeerde een belangrijke fase in de geschiedenis van het Nederlandse gevangeniswezen. Voor veel mensen vormde het complex een ongenaakbare klomp beton en de bouw leverde dan ook de nodige protesten op. Tegelijkertijd sloot de ambitie van het gebouw wel aan bij de tijdsgeest van de jaren zestig. De bajes was door het architectenechtpaar Pot-Keegstra ontworpen als humaan gebouw, waarbij de intentie was om naast straffen de gedetineerden ook her op te voeden en voor te bereiden op een succesvolle rentree in de maatschappij.

Bajes Kwartier Amsterdam

Bajes Kwartier Amsterdam

Time

Reistijd Arrow

Close

Vervoer

  • Auto
  • Openbaar vervoer
  • Fietsen
  • Lopen

Maximale afstand


Arrow

Filters:

Filters wissen Filters wissen

Bajes Kwartier heeft het vizier op de toekomst gericht. Maar tegelijkertijd zijn we ons zeer bewust van de cultuurhistorische waarde van de iconische Bijlmerbajes. Juist dankzij dit bijzondere verleden krijgt de wijk haar unieke karakter. We behouden dan ook graag wat kan van dit iconische gebouw en gebied en maken de geschiedenis zichtbaar.

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Bajes Kwartier, groen, gezond, geïnspireerd en gelukkig wonen”

Contactpersonen Bajes Kwartier