Animatie Bajes Kwartier

Bajes Kwartier

Bajes Kwartier wordt veel meer dan een nieuwe woonwijk alleen: het wordt dé bruisende nieuwe hub van Amsterdam. Een plek waar design en kunst samenkomen met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam leven. Waar je woont, werkt en speelt. Een plek voor echte stedelingen die geloven dat de stad ook anders kan. Duurzaam, bewust, gezond. Met hotspots die je nergens anders vindt.

Bajes Kwartier, een echte stadswijk

Het toekomstige Bajes Kwartier bestaat uit vier plandelen: vier verschillende clusters. Elk cluster heeft een eigen karakter, programmering en uiterlijk. Van zuid naar noord vind je hier straks het ‘Kennis cluster', waar scholing en experiment centraal staan, het ‘Design cluster’, het kloppende culturele hart van de wijk, het ‘Centraal cluster’, waar de verbindingen oost-west-noord-zuid elkaar kruisen en het ‘Amstel cluster’, waar vooral gewoond wordt. Deze clusters zijn onderling verbonden door een nieuwe ‘Kalverstraat’. Ook is er in Bajes Kwartier volop ruimte voor groen. De oude luchtplaatsen transformeren in openbare tuinen, aangename pleinen, picknickplaatsen, speeltuinen en watertuinen.

  • Nieuwbouw Bajes Kwartier - Exterieur AI
  • Nieuwbouw Bajes Kwartier - Exterieur AI
  • Nieuwbouw Bajes Kwartier - Vogelvlucht

In Bajes Kwartier komen straks woningen voor allerlei levensstijlen, woonwensen en portemonnees. Of je nu starter bent, een groot gezin hebt, een plek zoekt om kunst te maken of om je bedrijf aan huis te runnen: er is straks een nieuwbouw woning die bij jou past. Hierbij bieden we heel bewust plek aan doelgroepen die nu de stad uit gedrukt worden door ruimtegebrek of betaalbaarheid. We realiseren naast luxe huizen namelijk ook betaalbare gezinswoningen en seniorenwoningen.

Planning

Bajes Kwartier BV ontvangt op 1 maart 2018 de sleutels van de Bijlmerbajes. Daarna volgt een proces van slopen, transformeren en nieuwbouw. Binnenkort kunnen wij meer in detail aangeven wanneer deze werkzaamheden gaan plaatsvinden. Wil je als eerste weten wat er wanneer gaat gebeuren? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je kunt je ook al inschrijven als geïnteresseerde voor een woning in Bajes Kwartier. We nemen contact met je op zodra we richting verkoop gaan. Houd er wel rekening mee dat dat pas in de loop van 2018 zal zijn.

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Bajes Kwartier, groen, gezond, geïnspireerd en gelukkig wonen”

Contactpersonen Bajes Kwartier