23 januari 2019
Geplaatst door Bajes Kwartier

LOLA Landscape Architects is een bureau voor progressieve landschapsarchitectuur. Het ontwerpt en onderzoekt aan transformatieopgave van stedelijke buitenruimtes en landschappen. Met doordachte idee├źn en doelgerichte ingrepen wil LOLA (LOst LAndscapes) die transformaties optimaliseren tot veelzijdige, levendige en fraaie plekken. Opgericht in 2006 door de partners Eric-Jan Pleijster, Peter Veenstra en Cees van der Veeken is LOLA uitgegroeid tot toonaangevende landschapsarchitecten met aansprekende projecten publicaties en prijzen, zoals Adidas campus, Feyenoord City, Park Groot Vijversburg, boek Dijken van Nederland, de Maaskantprijs Jonge Architecten 2013 en TOPOS Landscape Award 2014

Het ontwerp van LOLA voor de toekomstige buitenruimte van Bajes Kwartier kenmerkt zich het door behoud en ontwikkeling van onderdelen uit het verleden met een inrichting. Van enkele luchtplaatsen tussen de cellentorens naar een rijk van tuinen vol keuzevrijheid. In totaal zijn er meer dan 60 verschillende tuinen, hoven en waterpartijen. LOLA ziet Bajes Kwartier als een natuurinclusieve stapsteen in de ecologisch structuur van Amsterdam: vrije natuur in een robuust raamwerk. Waar mogelijk blijft de gevangenismuur behouden, als een relict van het verleden, maar met een nieuw gebruik als een klimwand of verticale tuin of buitenbioscoop.



Delen: