23 januari 2019
Geplaatst door Bajes Kwartier

Duurzaam slopen en afval recyclen is onze uitdaging!

Beelen groeide in vijftien jaar uit tot grootste, duurzame aannemer in de sloopsector en heeft inmiddels een stevige reputatie in integraal afvalmanagement en –recycling. Inmiddels slopen wij meer dan 350 gebouwen per jaar en recyclen wij maar liefst 99.45% van ons (sloop)afval. Wij investeren in innovaties om steeds meer afval in de kringloop op te nemen. Wij kiezen voor een schone wereld, onze klanten ook!

Beelen is de trotse partner van AM voor de demontage, sloop en asbestsanering van de voormalige Bijlmerbajes. Het project bestaat uit het compleet weghalen van 5 torens t.b.v. nieuwbouw, 1 Toren zal getransformeerd worden tot de ‘Groene Toren’.

Minimaal 98% van de vrijgekomen materialen wordt hergebruikt, Beelen verwacht dat er zo’n 85.000 ton herbruikbaar materiaal vrijkomt. Een groot deel van de vrijkomende materialen wordt op de locatie direct verwerkt en deels op locatie hergebruikt, het vindt bijvoorbeeld een toepassing in de fundatie van de nieuwe infrastructuur op het terrein. Bovendien wordt van een aantal oude celdeuren in het terrein bruggetjes gemaakt, de betonelementen uit de verbindingsstraat tussen de gebouwen (die Beelen in een geheel gaat verwijderen) worden gedemonteerd en als constructie voor nieuwbouw toegepast.Delen: