8 augustus 2019
Geplaatst door admin

Het Rijk en de gemeente Amsterdam gunden de Bijlmerbajes in het najaar van 2017 na een selectie aan het consortium van AM, AT Capital en Cairn. Het consortium, Bajes Kwartier Ontwikkeling CV, maakte met ‘Bajes Kwartier’ het beste plan met de meeste meerwaarde voor de inwoners van Amsterdam én zijn bezoekers.

Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM over Bajes Kwartier:

“Iedereen kent de torens van de Bijlmerbajes in Amsterdam. Het gebied gaat de komende jaren een totale verandering doormaken. Van gevangenis naar een groene gezonde nieuwe stadswijk: het Bajes Kwartier. We vinden het een eer dat we deze verandering mogen bedenken en uitvoeren en zijn trots op onze partners, waarmee we nauw samenwerken om het plan te realiseren met eerbied voor het verleden, het hergebruik van materialen, innovatieve watersystemen, vernieuwende mobiliteitsconcepten en een gemengd hoogstedelijke programmering. Uiteindelijk willen we dat de toekomstige bewoners en gebruikers van het gebied zich er straks thuis gaan voelen. Daar doen we het voor.”

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. AM legt de lat hoog als het gaat om gebiedsontwikkeling en geeft invulling aan haar missie aan de hand van vijf kernthema’s: healthy urban living, stad- en gebiedsmaker, inclusieve stad, gedurfde-duurzaamheid en gelukkig-leven. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Image not found

 Delen: