14 augustus 2019
Geplaatst door team Bajes Kwartier

Bajes Kwartier wordt straks een unieke plek om te wonen, werken of te bezoeken. Als we aan ons werk beginnen, wordt eerst gekeken wat behouden kan blijven van de bestaande opstallen. In dit geval is dat het voormalig hoofdgebouw, de constructie van een van zes torens en de muur. Wat niet kan blijven bestaan wordt ontmanteld, minimaal 98% van dat materiaal wordt hergebruikt. Daarbij wordt constant gezocht naar de beste en meest hoogwaardige toepassing.

De circulaire aanpak van Beelen start met een inventarisatie van alle gebouw onderdelen in het complex die direct kunnen worden hergebruikt, van celdeuren tot verlichting en van sportvloeren tot metalen trappen. Vervolgens wordt samen met de architect gekeken hoe deze onderdelen kunnen worden opgenomen in de nieuwbouw.

Voor onderdelen die niet ter plekke in de nieuwbouw kunnen worden toegepast zoeken we een andere plek. Er wordt bijvoorbeeld een flinke hoeveelheid oud beton als grondstop gebruikt in de nieuwbouw van het Bajes Kwartier.





Delen: