6 januari 2020
Geplaatst door team Bajes Kwartier

Vanaf Bajeskwartier even snel doorsteken naar Amstelkwartier. Nu kan het nog niet, maar daar komt snel verandering in. In het verlengde van de Amstelstroomlaan maken de gemeente en ProRail een extra doorgang onder de trein- en metrosporen. De eerste voorbereidende werkzaamheden starten 8 januari. De aanleg van de onderdoorgang zelf vindt plaats in de tweede helft van juli. Aan de kant van de bajes is al te zien waar de onderdoorgang straks komt. De muur bij het spoor werd onlangs opengebroken om plaats te maken voor de nieuwe passage.

Complexe klus
De aanleg van de onderdoorgang is een technisch complexe en grote klus. In juli wordt alle trein- en metroverkeer bij de Amstelstroomlaan voor 16 dagen stilgelegd. Er wordt dan 24 uur per dag gewerkt om alle trein- en metrorails te verwijderen, de onderdoorgang te realiseren, de spoorverbindingen te herstellen en veiligheidstesten te doen.

Aanvoer bouwmaterialen
Ook in de voorbereiding is het project een enorme opgave. Om de klus te klaren zijn veel bouwmaterialen nodig: beton, wapeningsstaal, bekistingen en buispalen van 24 meter. De aanvoer van deze materialen gebeurt over een periode van zeven maanden om de verkeersdrukte op de weg te beperken. Het bouwverkeer gaat via de H.J.E. Wenckebachweg.

Meer weten?
Bezoek de website van de gemeente voor meer informatie.Delen: