7 juni 2021
Geplaatst door team Bajes Kwartier

Afgelopen week is de bouwovereenkomst voor 530 sociale huurwoningen van de Alliantie getekend. Met 280 studentenwoningen en 250 sociale huurwoningen is er straks ook voor starters, gezinnen en studenten een betaalbare nieuwe woning beschikbaar in Bajeskwartier.

 De Alliantie werkt aan goede, betaalbare huizen waar nieuwe bewoners zich thuis voelen en comfortabel wonen en leven. In Amsterdam is het voor hen niet gemakkelijk om zo’n plek te vinden. Er is een groot tekort aan sociale huurwoningen. Daarom is het heel mooi dat de Alliantie het mogelijk maakt dat ook starters, gezinnen en studenten blij gemaakt worden met een nieuwe betaalbare woning in Bajeskwartier.

De woningen zijn verdeeld over 3 gebouwen. De bouw van de studentenwoningen start vanaf september 2021. Naar verwachting zijn deze in 2023 klaar. De bouw van de sociale huurwoningen in de andere twee gebouwen start in 2022. Deze worden naar verwachting in 2024 opgeleverd.

De bouw wordt uitgevoerd door Heddes Bouw & Ontwikkeling. Zij verzorgen in Bajeskwartier de nieuwbouw van 480 studenten-eenheden. Een deel daarvan is bestemd voor de Alliantie, het andere deel voor Hotel Jansen. Dit is geen gewoon hotel, maar een tijdelijke woonplek voor studenten uit verschillende landen. Zij delen allerlei ruimtes met elkaar en met de buurt. In hetzelfde gebouw komen ook ‘gewone’ studentenwoningen.Delen: