Hotspots

Bajes Kwartier is meer dan wonen alleen. Samen met een aantal partners creëren we hier een bruisende en inspirerende wijk, waar je kan werken, leren, eten, sporten en genieten van kunst en cultuur. We stellen deze eerste hotspots graag aan je voor.

Cultuur

CoDe Amsterdam

In Nederland bestaan een aantal gerenommeerde ontwerpstudio’s en kunstenaarsstudio’s die zeer succesvol opereren op de internationale kunstmarkt. Samen zijn zij CoDe Amsterdam. In Bajes Kwartier komt in het bestaande hoofdgebouw ruimte voor deze superstudio’s. Hiernaast komen er galeries, een toprestaurant, een koffiebar en een artist club waar debatten, optredens en feesten worden georganiseerd. 'The Dutch Museum for Contemporary Design’ trekt internationale Design liefhebbers naar de wijk. CoDe Amsterdam wordt een toegankelijke plek waar ruimte is voor educatie, participatie en inspiratie.

Horeca

Hotel Jansen

We onderzoeken de mogelijkheid van Hotel Jansen, een bijzonder hotelconcept. Hotel Jansen is niet voor toeristen. Het is een shortstay concept voor studenten en Young Professionals. Een tijdelijk thuis voor jonge talenten van over de hele wereld. Je kunt hier wonen, leren, sporten, uitgaan en werken. In het gebouw van Hotel Jansen komt ook een huiskamer voor de buurt: Mama's Kitchen. Hier is iedereen welkom voor ontbijtjes, goede koffie, lunch en diner. Ook komt er een Laundromat Lounge voor studenten en bewoners, met studieruimtes en coffeebar. En een co-working space met vaste en flexibele werkplekken. Zo is Hotel Jansen een bruisende hub van activiteit, op alle uren van de dag.

Groen

Healthy Urban Living Lab

In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam neemt het 'Healthy Urban Living Lab' zijn intrek in Bajes Kwartier. In het Living Lab staan de (toekomstige) gebruikers van het Bajes Kwartier centraal. Samen met hen onderzoeken we hoe het gebied zo ingericht kan worden dat het maximaal uitnodigt tot bewegen en ontmoeten: cruciale factoren voor een goede gezondheid en welzijn. Living Labs kenmerken zich door een doorlopende cyclus van ontdekken, ontwikkelen, uitvoeren, meten en bijstellen aan de hand van experimenten met gebruikers in de gebouwde omgeving. Deze experimenten zijn steeds anders en passen bij de omgeving waarin ze plaatsvinden. Effect staat bij elk experiment voorop en het leren van ervaringen.

De Groene Toren

Deze eyecatcher wordt hét voorbeeld van groen leven in de stad. Eén van de oorspronkelijke betonnen torens wordt deels opengebroken waardoor delen van het skelet zichtbaar worden. Groene terrassen schieten de lucht in en bieden ruimte aan een verticaal park met vooruitstrevende stadslandbouw. Helemaal boven kun je vanaf een dakterras uitkijken over de stad. In de Groene Toren maken we de nieuwste innovaties van de Nederlandse landbouw beleefbaar. We doen dit in nauwe samenwerking met Wageningen University & Research.

Sociaal

CompaNanny

Bajes Kwartier is straks een fijne plek voor gezinnen. Dan is kinderopvang onontbeerlijk. CompaNanny kinderopvang en BSO gelooft in een betere wereld. Een plek waar mensen respectvol met elkaar en hun omgeving omgaan. Zij bouwen aan generaties die daaraan bijdragen. Daarnaast maken ze het ouders zo gemakkelijk mogelijk om een drukke baan en een gezin te combineren. Door gratis vervoersservice naar sportclubs bijvoorbeeld en ruime openingstijden tot 20.00 uur. Voor internationale kinderen is er een tweetalige groep.

Health Centre

Het Health Centre biedt ruimte aan een groot aantal zorgaanbieders in één gebouw. Hier vind je straks huisartsen, praktijkondersteuners, een apotheek, wijkverpleging, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers, psychologen, verloskundigen, logopedisten en diëtisten een moderne, innovatieve werkplek. Een breed zorgaanbod dat goed is afgestemd op de wijk en op de bewoners van Amstelkwartier en Watergraafsmeer. Zorg is hier laagdrempelig, integraal, van hoge kwaliteit en op menselijke maat.

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Bajes Kwartier, groen, gezond, geïnspireerd en gelukkig wonen”

Contactpersonen Bajes Kwartier