14 augustus 2019
Geplaatst door Bajes Kwartier

Hoogwaardig hergebruiken van de materialen en bouwstoffen die vrijkomen

Wij staan voor het sluiten van materiaalcirkels

Beelen groeide in vijfentwintig jaar tijd uit tot grootste duurzame aannemer in de sloopsector en heeft inmiddels een stevige reputatie opgebouwd voor integraal afvalmanagement en recycling. Elke dag werken wij samen met onze opdrachtgevers en partners aan het hoogwaardig hergebruiken van de materialen en bouwstoffen die vrijkomen bij onze projecten. Wij zijn trots dat we onze kennis en ervaring in mogen zetten om van Bajes Kwartier een van dé circulaire woonwijken van Nederland te maken.

Beelen is partner van Bajeskwartier voor de demontage, sloop en asbestsanering van de voormalige Bijlmerbajes. De werkzaamheden bestaan uit het compleet weghalen van 5 torens ten behoeve van de nieuwbouw. Een toren zal getransformeerd worden tot ‘Groene Toren’.

Minimaal 98% van de vrijgekomen materialen wordt hergebruikt. Beelen verwacht dat er zo’n 85.000 ton herbruikbaar materiaal vrijkomt uit de bajes. Een groot deel van de vrijkomende materialen wordt direct op de locatie verwerkt en deels ook op de locatie hergebruikt. Bijvoorbeeld in de fundatie van de nieuwe infrastructuur op het terrein. Voor het overige beton zoeken we andere hoogwaardige toepassingen. Ook direct hergebruik is belangrijk in dit project. Zo wordt bijvoorbeeld van oude celdeuren een brug gemaakt en – best bijzonder – worden complete betonplaten uit het bestaande complex losgezaagd om direct in de nieuwbouw te worden toegepast.Delen: