4 maart 2019
Geplaatst door team Bajes Kwartier

Op de plek waar eerst nog de was werd gedaan voor 720 gedetineerden in de voormalige Amsterdamse Bijlmerbajes, is nu restaurant A Beautiful Mess gevestigd. Een restaurant waarbij voor de verandering eens niet de gast, maar juist het personeel voorop staat. Het team van dit bijzondere restaurant bestaat namelijk uit mensen met een vluchtachtergrond, die de ellende van hun thuisland hebben achtergelaten en hier hard werken aan een fijne en vooral veilige toekomst. Daarnaast is het eten ook nog eens verrukkelijk!

De menukaart is een mengelmoes aan culturen, met Syrische, Iraakse en Afrikaanse invloeden. Van heerlijk Libanees flatbread met een overvloed aan dips tot zalige Midden-Oosterse venkelstoof. Het menu wisselt en wordt geserveerd zoals in het Midden-Oosten: alles tegelijk op één tafel, samen delen, samen eten. Zoals met familie. En zo voelt werken bij A Beautiful Mess ook: als een familie, die samen eet, kookt, zorgt, deelt en leert. Wanneer de zon schijnt klappen zij hun stoelen en banken buiten uit en zit je heerijk op het terras in de binnenplaats van de Bijlmerbajes, waar 's avonds ook nog een vuurtje kan worden gestookt. 

A Beautiful Mess is voorlopig nog te bezoeken in de Bijlmerbajes en zal daarna hopelijk weer op een andere plek in de stad ‘oppoppen.’ Kom eten en steun dit schitterende programma. Het eten is ook nog eens verrukkelijk. Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zaterdag. Iedereen is welkom voor lunch en diner van 11:00 uur tot 21:00 uur. Kijk voor meer informatie en het menu op www.abeautifulmess.nl.Delen: