5 maart 2019
Geplaatst door admin

In de voormalige Bijlmer Bajes heeft het Healthy Urban Living Lab van de Hogeschool van Amsterdam zijn intrek genomen. In het Living Lab staan de (toekomstige) gebruikers van het Bajes Kwartier centraal. Samen met hen wordt onderzocht hoe het gebied zo gezond mogelijk in te richten.

De focus ligt op bewegen, ontmoeten en voeding: cruciale factoren voor een goede gezondheid en welzijn. Hoe kun je de openbare ruimte zo vormgeven, dat buurtgenoten gezond bewegen, bij elkaar betrokken zijn en gezond eten? Studenten vanuit allerlei studierichtingen doen mee met onderzoek en experimenten zoals enquêtes onder toekomstige bewoners en het ontwerpen van een buurtkeuken.

Het project is onderdeel van HvA’s speerpunt Urban Management. Onderzoekers en lectoren van twee HvA lectoraten, Gezondheid en Omgeving en Bouwtransformatie geven de uitkomsten van het onderzoek weer terug aan de projectontwikkelaar AM. Niet als de wijk al gebouwd is, maar al tijdens het bouwproces. Zo ontstaat er een unieke uitwisseling tussen kennis en toepassing.

Klik hier voor meer informatieDelen: